טכניקת  הקונג'וינט היא אחת מכלי הניתוח החשובים ובעלי עוצמה בתחום מחקרי שוק. מאז הצגתה בשנות השבעים, הוכנס הקונג'וינט לשימוש בכל תחומי מחקרי השיווק ברחבי ארה"ב ומערב אירופה. בשנים האחרונות צובר הקונג'וינט תאוצה גם בארץ, עם מספר מאמינים הולך וגדל. תוצאות מחקרי הקונג'וינט מצטיינות ברמת דיוק מדהימה וביכולת ניבוי יוצאת דופן.

היתרון העיקרי של הקונג'וינט הוא ניטרול של טעויות המדידה וכל ההטיות הנובעות מנדגמים שהמחקר 'ניכפה' עליהם והם מנפקים תשובות שלא תמיד משקפות את העמדות האמיתיות שלהם. המיוחד בקונג'וינט הוא שהוא בבסיסו מתייחס לגורם ה-Trade-off  שהוא מרכיב עיקרי בכל תהליך קבלת החלטות אנושי (על מה מוותרים כדי לקבל את מה שהכי רוצים).

מחקרי הקונג'וינט מיושמים בהצלחה בתחומים רבים של מחקרי שוק, ובמיוחד במציאת תמהיל המוצר/שירות/ מחיר האופטימלי. – השפעת מחיר על ביקוש חיזוי נתח שוק של מוצרים חדשים, תרומת שם מותג להצלחת מוצרים (Brand Equity)  ומתיחת שם מותג.  בשלב ראשון של מחקרי קונג'וינט מאתרים את המשתנים החשובים ביותר לתהליך קבלת ההחלטות של הצרכנים בקטגוריה הנבדקת. "שאלון" הקונג'וינט בנוי מאוסף של חלופות קניה משתנות המופיעות על מסך.

שלב איסוף הנתונים מתבצע ברוב המקרים מול מסך (מחשב, טאבלט או כל מסך אחר). בשלב הזה מוצגות הקומבינציות בפני הנדגמים, והם נדרשים לחוות את דעתם ברמה של העדפה או סיכויי קניה.


בשורה התחתונה, יש ביישום שיטת הקונג'וינט בשורה לעוסקים בשיווק, ובעיקר לספקנים שבהם (שיתכן שנכוו בעבר מתוצאות של מחקרים לא מדויקים).הבשורה היא שניתן ללמוד על הצרכנים דברים רבים יותר ובדיוק רב ולצמצם את חוסר הוודאות הקשור לתגובת השוק לשינוי בתמהילי המוצר והמחירים.

חזרה לשיטות מחקר נוספות